Workshop Trainingsfysiologie

Kies uw opleiding

  • deze workshop is uitsluitend voor studenten fysiotherapie
  • wij organiseren deze bijeenkomst op verzoek van studenten fysiotherapie / studieverenigingen fysiotherapie van de hogescholen fysiotherapie in Nederland
  • interesse? neem contact met ons op

Inleiding

Inspanningsfysiologie met daaraan gekoppeld trainingsfysiologie, is onlosmakelijk verbonden met het beroep fysiotherapie. Het plaatsen van de hulpvraag bij het juiste energiesysteem is essentieel om een goede training op te zetten. Trainingsprincipes gebruik je vervolgens om je behandeling te monitoren en bij te stellen.

Inhoud

In de workshop starten we met een korte inleiding inspanningsfysiologie. Wat gebeurt er nu eigenlijk in ons lichaam als we gaan inspannen op de korte termijn, maar wellicht nog belangrijker, op de lange termijn? Hoe kun je deze kennis toepassen bij jouw patiënt of patiëntengroep. Wat zijn trainingsprincipes? Vervolgens krijg je een aantal handvatten naar de praktijk. Hoe gebruik je het Kracht Revalidatie systeem (KRS) en het Aerobe Revalidatie Systeem (ARS).

Doel

Deze workshop is in het bijzonder bedoeld om kennis van inspanningsfysiologie en trainingsfysiologie om te kunnen zetten naar fysiotherapeutisch handelen. Na de workshop kan de deelnemer een hulpvraag indelen met de juiste trainingsparameters. Daarbij bezit de deelnemer na afloop kennis van het KRS en ARS systeem en kan de deelnemer de kennis direct toepassen in de praktijk. Het praktische gedeelte van de workshop is het oefenen van het omzetten van de hulpvraag naar het juiste revalidatiesysteem.

Programma

19.15 uur:  Ontvangst met koffie / thee
19.30 uur: Theorie
20.30 uur: Pauze
20.45 uur: Theorie + praktijk
22.00 uur: Evaluatie en afronden

Docent

Nanda van der Linde is Bewegingswetenschapper, Praktijkhouder Fysiotherapie Spaarndam, docent opleiding fysiotherapie HvA en Certified Instructor Dynamic Tape Nederland.