Workshop Foot Posture Index

Kies uw opleiding

  • deze workshop is uitsluitend voor studenten fysiotherapie
  • wij organiseren deze bijeenkomst op verzoek van studenten fysiotherapie / studieverenigingen fysiotherapie van de hogescholen fysiotherapie in Nederland
  • interesse? neem contact met ons op

Inleiding

Overpronatie, neutraal, supinatie? Hoe beoordeel je eigenlijk de stand van de voeten? De Foot Posture Index is een handige tool waarmee je met behulp van een aantal criteria de voet(en) kunt beoordelen. Daaraan gekoppeld het basisfunctieonderzoek van de voet, enkel, knie en heup en een beoordeling van het dynamisch gaan en je hebt in 45 minuten een goed onderzoeksprotocol.

Inhoud

In de workshop wordt er gestart met het basisfunctieonderzoek van de voet, enkel, knie en heup. Hoe zat het ook alweer? Daarna zullen er analyses volgen van het dynamisch gaan. Waar kijk je naar en wanneer is het afwijkend. Tot slot wordt er het invullen van de Foot Posture Index geoefend, met als doel het geven van advies en/of het zelf kunnen maken van een zooltje.

Doel

Deze workshop is bedoeld om inzicht te geven in de stand en houding van de voet, zowel statisch als dynamisch. Na de workshop ben je in staat om in 45 minuten een goed onderzoeksprotocol uit te voeren om vervolgens een advies te geven over het aanmeten van een zooltje of het doen van diverse oefeningen.

Programma

19.15 uur: Ontvangst met koffie / thee
19.30 uur: Basisfunctieonderzoek en loopanalyse
20.30 uur: Pauze
20.45 uur: Foot Posture Index
22.00 uur: Evaluatie en afronden

Docent

Nanda van der Linde is Bewegingswetenschapper, Praktijkhouder Fysiotherapie Spaarndam, docent opleiding fysiotherapie HvA en Certified Instructor Dynamic Tape Nederland.