Trainingsdag Ademhaling, koude en mindset

Schrijf je in voor deze nascholing

Onderstaand vind je het aanbod van de trainingsdag “Ademhaling, koude en mindset: meer controle over je gezondheid”.

  • Klik op de afbeelding of de trainingsdag van uw keuze voor meer informatie over prijzen en aanmelden

Onder de enthousiaste leiding van docent Wim Kuijs beleef je een fantastische trainingsdag en leer en ervaar je wat ademhaling, koude en mindset kunnen betekenen voor jouw gezondheid.

Inleiding

De laatste jaren staat ademhaling steeds meer in de belangstelling. Een rustige en ontspannen ademhaling wordt in verband gebracht met diverse positieve gezondheidseffecten, zoals een positieve invloed op de bloeddruk, verbeterde concentratie, minder hoofd- en rugpijn, beter slapen en minder stress, angst en depressie.

Herbert Benson (dokter uit Amerika, opgeleid op Harvard, en oprichter van een body/mind medisch centrum in Boston, USA) heeft bijvoorbeeld in een klooster in Noord India diverse monniken onderzocht en vastgesteld dat zij door het toepassen van een bepaalde meditatietechniek (g Tum-mo) hun metabolisme tot wel 60% konden verlagen en bijvoorbeeld de temperatuur van hun handen en vingers met 17 graden konden verhogen. Hij is in het bijzonder bekend geworden met zijn werk over de “relaxation response.

Sinds enige jaren is er meer en meer aandacht voor het combineren van ademhaling met koude. Wim Hof kent iedereen zo langzamerhand wel. Hij heeft een specifieke methode ontwikkeld, waarbij ademhalingsoefeningen, koudetraining en inzet (mindset) worden gecombineerd. Er zijn aanwijzingen dat met deze methode het autonome zenuwstelsel kan worden beïnvloed en aangestuurd. Wetenschappelijk is dat lang voor onmogelijk gehouden.

Inhoud

Op de trainingsdag gaan we uitgebreid aan de slag met speciale ademhalingstechnieken, koudegewenning en mindset. We maken daarbij dankbaar en optimaal gebruik van het prachtige recreatiegebied de Vlietlanden in de directe omgeving van Leiden.

Je leert veel over:

  • Koudegewenning: wat doet koude met je lichaam en wat zijn de voordelen voor je gezondheid, effecten koud afdouchen, effecten op stress en burn-out gerelateerde klachten
  • Ademen: speciale ademhalingstechnieken, het belang van een rustige en ontspannen ademhaling, tips en trics voor een goede ademhaling
  • Ontspannen: echte ontspanning, wat is dat en hoe kan je dat realiseren

Docent

De programma onderdelen tijdens het weekend worden gegeven door Wim Kuijs. Wim Kuijs is reanimatie-instructeur bij de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Zijn cursisten weten als geen ander hoe inspirerend en enthousiast hij cursussen en workshops geeft. Echt geweldig! Hij wil nu graag met ons zijn kennis en ervaring delen over koude(gewenning), warmte en ademhaling. Hij heeft diverse trainingen gevolgd, waaronder in Zweden, die hebben geleid tot een omschakeling in zijn leven. Niet totaal op z’n kop maar vooral het veranderd hebben van een aantal gewoontes. Hij voelt zich er fantastisch bij en wil jou dit gevoel ook geven.

  

Aanmelden

  • online aanmelden en betalen via de website
  • minimum én maximum 8 deelnemers
  • inschrijving op volgorde van binnenkomst inschrijving en betaling