Sportmasseur

Dit zijn de voor de sportmasseur relevante opleidingen en bij- en nascholingen

Opleiding Sportmassage en verzorging MSP Opleidingen

Opleiding sportmassage en verzorging

woensdagavond Rotterdam - start 19 september 2018
maandagavond Leiden - start 24 september 2018
dinsdagavond Leiden - start 25 september 2018

MSP Opleidingen organiseert de opleiding sportmassage sinds 1984 en is de expert opleider Sportmassage in de randstad. Maak gebruik van onze ervaring en uitgebreide kennis van de sportmassagebranche. Behaal het officiële diploma Sportmassage. Volg een van onze vele nascholingen en wordt een top sportmasseur!
Meer informatie
Advanced Rehab massage onderste extremiteit 6 oktober 2018 - Leiden

Cursus medische massage bij hoofdpijn: een klinische benadering

vrijdag 5 oktober 2018
Deze cursus is een must voor elke masseur / massagetherapeut en verbindt de “Science of massage” met het toepassen ervan in de praktijk. Als deelnemer leer je stap voor stap een wetenschappelijk ontwikkeld en klinisch bewezen protocol voor het toepassen van massagetherapie bij chronische hoofdpijn. Het protocol kan je na de cursus direct in de praktijk toepassen bij jouw cliënten. In de cursus komen ter onderbouwing de meest belangrijke oorzaken van chronische hoofdpijn aan de orde. Deze cursus stimuleert je klinisch redeneren en verbreed en verdiept jouw professioneel handelen als masseur / massagetherapeut en stelt je in staat om voorspelbare klinische resultaten te behalen in jouw massagepraktijk in een relatief korte tijd.
Meer informatie
Cursus Dynamic Taping

Cursus Dynamic Taping

13 oktober 2018 - Amersfoort
18 november 2018 - Roosendaal
11 januari 2019 - Haarlem
Nieuw in Nederland. Nieuwe tapemethode en nieuwste generatie tape. Enige officiele cursus Dynamic Taping onder leiding van gecertificeerde docenten. Leer werken met dynamic tape, de nieuwe generatie tape voor therapie en (professionele) sport, dat door zijn hoge elasticiteit functioneert als een soort 2e spier.
Meer informatie
Cursus Cupping massage

Cursus Cupping massage

12 oktober 2018 - Leiden
Cupping is afkomstig uit de TCM (Traditional Chinese Medicine), evenals de Guasha massage en acupunctuur. Cupping kan zowel ontspannend als therapeutisch worden ingezet in de massagepraktijk. Bij sporters wordt cupping ook steeds meer toegepast. Veel praktijk en casuïstiek en direct toepasbaar in je massagepraktijk.
Meer informatie
Cursus Specialisatie massagetechnieken

Cursus Specialisatie massagetechnieken

startdatum 8 november 2018 - Leiden 11 november 2018 - Amersfoort
In de cursus leer je veel verschillende nieuwe en speciale geavanceerde massagetechnieken. Bovendien leren we je nog extra rekkings- en mobilisatietechnieken, die je als sportmasseur en wellnessmasseur direct kunt toepassen bij je klanten in de praktijk. Zo kan je jouw klanten een nog betere massagebehandeling geven.
Meer informatie
Symposium aspecifieke lage rugpijn - 4 november 2018

Symposium aspecifieke lage rugpijn – 4 november 2018

4 november 2018
In dit symposium benaderen we de aspecifieke lage rugpijn vanuit 4 verschillende disciplines: Triggerpointtherapie, manuele therapie, Psychosomatische therapie en Oosterse Geneeskunde. 4 topdocenten verzorgen een inleiding en interactieve worskhop.
Meer informatie