Sportmasseur

Dit zijn de voor de sportmasseur relevante opleidingen en bij- en nascholingen

Opleiding Sportmassage en verzorging MSP Opleidingen

Opleiding Sportmassage en Verzorging – dagopleiding

startdatum 13 januari 2018 - Leiden
MSP Opleidingen organiseert de opleiding sportmassage sinds 1984 en is expert opleider Sportmassage. Maak gebruik van onze ervaring en uitgebreide kennis van de sportmassagebranche. Behaal het officiële diploma Sportmassage. Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor hen die snel het erkende diploma Sportmassage en Verzorging willen behalen.
Meer informatie
Cursus Stoelmassage MSP Opleidingen

Cursus Stoelmassage

startdatum 21 januari 2018 - Leiden
Word stoelmasseur en leer werken met de speciaal voor deze vorm van massage ontwikkelde ergonomische stoel. Ideaal voor masseurs die met vitaliteitsbevorderende programma's bij bedrijven aan de slag willen. Volg de meest uitgebreide en best onderbouwde cursus stoelmassage in Nederland.
Meer informatie
Workshop Sportmassage bij badminton

Workshop Sportmassage bij badminton

26 januari 2018 - Leiden
Uniek kennisevent voor de sportmasseur, sportzorgmasseur, fysiotherapeut (in opleiding) en fitnesstrainer die zijn kennis en vaardigheid verder wil ontwikkelen. In deze bijeenkomst staat badminton centraal, doch is breder toepasbaar (bovenhandse werp- en slagsporten). Met Nederlands kampioen badminton Marc Caljouw, sportfysiotherapeut Maarten de Fockert en top sportmasseur Gerrit van Olst.
Meer informatie
Cursus Lipomassage MSP Opleidingen

Opleiding Lipomassage Practitioner

startdatum 11 februari 2018 - Leiden
Pak cellulite aan zodat de huid van heupen, billen, benen, armen, buik en gezicht strakker wordt. Leer de stevige en diepe massagetechnieken van de lipomassage. Volg de meest uitgebreide en best onderbouwde opleiding Lipomassage in Nederland.
Meer informatie
Opleiding Triggerpoint Practitioner

Opleiding Triggerpoint Practitioner

startdatum 10 maart 2018 - Leiden
Ideale opleiding om triggerpointtherapie in te zetten in je praktijk. Topdocent met internationale jarenlange ervaring. Uitgebalanceerde opleiding. Ondersteuning met digitale leeromgeving.
Meer informatie
Symposium aspecifieke lage rugpijn - 17 maart 2018

Symposium aspecifieke lage rugpijn – 17 maart 2018

17 maart 2018
In dit symposium benaderen we de aspecifieke lage rugpijn vanuit 4 verschillende disciplines: Triggerpointtherapie, manuele therapie, Psychosomatische therapie en Oosterse Geneeskunde. 4 topdocenten verzorgen een inleiding en interactieve worskhop.
Meer informatie
Cursus Dynamic Taping

Cursus Dynamic Taping

25 maart 2018 (cursus 1), 22 juni 2018 (cursus 2)
Nieuw in Nederland. Nieuwe tapemethode en nieuwste generatie tape. Enige officiele cursus Dynamic Taping onder leiding van gecertificeerde docenten. Leer werken met dynamic tape, de nieuwe generatie tape voor therapie en (professionele) sport, dat door zijn hoge elasticiteit functioneert als een soort 2e spier.
Meer informatie
Bezoek anatomisch Lab (snijzaal)

Bezoek anatomisch Lab (snijzaal)

27 maart 2018 - Leiden
Een bezoek aan het anatomisch lab (in de volksmond "de snijzaal") van het LUMC is ieder jaar weer een bijzondere belevenis. Dit is jouw kans om je huidige kennis van de anatomie te toetsen aan echte preparaten en je kennis verder uit te breiden en zo een steeds beter inzicht te krijgen in de anatomie.
Meer informatie
Massage en advisering bij huidafwijkingen

Massage en advisering bij huidafwijkingen

25 april 2018 - Leiden
In deze workshop leer je de meest voorkomende huidaandoeningen te herkennen een inschatting "pluis / niet-pluis" te maken. We gaan in op de vraag hoe je als masseur rekening kunt houden met huidaandoeningen in specifieke situaties. Wanneer kan je masseren (en hoe) en wanneer beter niet? Ook het professioneel communiceren met de cliënt en collega zorgverleners komt aan de orde. De workshop geeft je daarvoor hele duidelijke en praktische handvatten.
Meer informatie
Nascholing herhaling reanimatie MSP Opleidingen

Herhaling reanimatie

5 juni 2018 (cursus 1), 14 juni 2018 (cursus 2)
Voor sport- en wellnessmasseurs die de opleiding bij MSP Opleidingen hebben voltooid. Herhaling van de reanimatietheorie en -techniek én het werken met de AED.
Meer informatie
Opleiding Sportmassage en verzorging MSP Opleidingen

Opleiding sportmassage en verzorging

startdatum 18 september 2018 - Leiden (opleiding 1)
startdatum 19 september 2018 - Leiden (opleiding 2)
startdatum 20 september 2018 - Rotterdam (opleiding 3)
MSP Opleidingen organiseert de opleiding sportmassage sinds 1984 en is de expert opleider Sportmassage in de randstad. Maak gebruik van onze ervaring en uitgebreide kennis van de sportmassagebranche. Behaal het officiële diploma Sportmassage. Volg een van onze vele nascholingen en wordt een top sportmasseur!
Meer informatie
Cursus Triggerpointtherapie: Introductie en hoofdpijngerelateerde aandoeningen

Cursus Triggerpointtherapie: Introductie en hoofdpijngerelateerde aandoeningen

startdatum 30 september 2018 - Leiden
Ideale cursus triggerpointtherapie in het bijzonder gericht op het behandelen van hoofdpijn en hoofdpijngerelateerde aandoeningen met triggerpointtherapie in je praktijk. Topdocent met internationale jarenlange ervaring. Verplichte module voor het traject tot Triggerpoint Practitioner®.
Meer informatie
Opfris workshop sportmassge MSP Opleidingen

Opfris workshop Sportmassage

datum en plaats worden binnenkort ingepland
Steeds vaker horen wij van sportmasseurs dat ze in een “opfrisbijeenkomst’ onder leiding van een ervaren docent / sportmasseur de geleerde massagehandgrepen en massagebehandelingen nog eens te oefenen. Met deze workshop kan je in de praktijk jouw klanten met nog meer zelfvertrouwen behandelen. En het kan voor jou een nieuwe start zijn om daadwerkelijk met sportmassage aan de slag te gaan.
Meer informatie
Advanced massage bij Tennis

Advanced massage bij Tennis

We organiseren deze scholing op verzoek. Neem contact met ons op
Meer informatie