Opleiding Ontspanningsmassage – dagopleiding

Kies uw opleiding
Onderstaand vindt u het aanbod van de erkende opleiding Ontspanningsmassage ACE .

 • Klik op de afbeelding of de startdatum voor meer informatie over prijzen en aanmelden.
 • Vraag de brochure aan

Inleiding

Voor diegenen die nog geen, of weinig ervaring hebben met massage is de opleiding ontspanningsmassage een uitstekende start. U leert op een gedegen en veilige manier ontspanning te geven met de juiste technieken. Zo kunt u invloed uitoefenen op iemands welzijn met als belangrijkste instrument: uw handen.

In deze opleiding gaan we ons, tijdens 8 les(zon)dagen, richten op massage als methode om ontspanning te verkrijgen. Het doel van een massagebehandeling is het bevorderen van het welbevinden van de cliënt. Onder welbevinden verstaan we de fysieke en de psychische (psychosociale) gezondheid.

Bij MSP Opleidingen ben je in goede handen. Je leert bij de opleiding Ontspanningsmassage natuurlijk niet alleen de massagetechnieken en het uitvoeren van goede massagebehandelingen. Nee, het is veel meer dan dat! Immers, het is van groot belang dat je zo goed mogelijk kunt aansluiten bij de wensen en verwachtingen van de cliënt. Een goede massagebehandeling komt immers tot stand in een vertrouwensrelatie tussen jou en de persoon die je behandelt. Daarnaast is het voor jou als masseur van belang dat je met vertrouwen en verantwoord in de praktijk kunt werken. Vanuit onze meer dan 35 jaar ervaring met het geven van massage opleidingen hebben we aandacht voor alle aspecten die voor jou van belang zijn om succes te hebben. Denk daarbij o.a. aan het ontwikkelen van jouw zelfbewustzijn als masseur. Wij willen je helpen om een hele goede masseur te worden, zodat je met je hart én met je verstand de allerbeste massage kan geven aan jouw cliënten.

Leren masseren bij MSP Opleidingen staat voor optimaal leren in een veilige, ontspannen, leuke en gezellige omgeving met veel persoonlijke aandacht voor jou.

Opbouw van de opleiding

In het eerste blok leert u alle basistechnieken voor een goede ontspanningsmassage op de rug en de nek schouder. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan techniek, uitgangshouding, druk, tempo en intentie.
In het tweede blok besteden we aandacht aan de voor- en achterzijde van de benen en voeten. Verder zal uitgebreid aandacht worden gegeven aan het klachtgericht masseren.
In het derde blok komen de massage van hoofd, hals, gezicht, borst, buik, armen en handen aan bod.

De lesonderwerpen bestaan uit de volgende onderdelen:

 • Theorie massage
 • Rugmassage
 • Nek-/schoudermassage
 • Been voor massage
 • Been achter massage
 • Gezichtsmassage
 • Halsmassage
 • Hoofdhuidmassage
 • Borst-/buikmassage
 • Armmassage
 • Anamnese/inspectie
 • Palpatie
 • Communicatie

Instroom

Voor de opleiding Ontspanningsmassage zijn geen instroomeisen opgesteld. Een ieder kan aan deze opleiding meedoen.

Studiebelasting

Deze opleiding duurt 8 lesdagen van 09.30 tot 16.00 uur.  Reken naast de lesdagen op ca. 2 uur per week voor het leren van de theorie en het oefenen van de praktijk.

Studiemateriaal – ondersteuning

Je krijgt een fraaie losbladige studiemap, op maat gemaakt voor de opleiding met veel foto’s van de massage-handgrepen. Online kan je alle video’s bekijken van de massagebehandelingen die je leert. En natuurlijk ontvang je een flacon massagelotion 200 ml van NAQI, het topmerk massagelotion.

Inclusief: gratis jaar lidmaatschap Masseurs Netwerk Nederland (basic lid) t.w.v. € 25,– 

Doelstelling

Je krijgt aan het eind van de opleiding een certificaat van deelname aan deze opleiding. Wanneer je na de opleiding een praktijk wilt beginnen, dan raden we je aan om examen te doen bij ACE en het diploma Ontspanningsmassage ACE te halen, zodat je in de praktijk met vertrouwen en verantwoord kan werken als ontspanningsmasseur.

Docenten


Mireille Schaap

Mireille is ontspanningsmasseur, wellnessmasseur en examinator Ontspanningsmassage bij ACE Algemeen Centrum voor Examinering. Zij heeft een eigen massagepraktijk en is o.a. actief bij massageteam4U en bij de MassageMeesters, een bedrijf gespecialiseerd in het geven van stoelmassages bij bedrijven. Mireille maakt bij het lesgeven graag gebruik van haar ervaring uit haar eigen massagepraktijk.

Afronding van de opleiding

Diploma Ontspanningsmassage ACE Algemeen Centrum voor Examinering.

8 reacties

  • Hallo Rainer,
   Je vindt hier hier alle informatie over de kosten / tijd en plaats van de opleiding Ontspanningsmassage.

   met vriendelijke groet,

   MSP Opleidingen

  • Hallo Kelly, Je kunt de opleiding in 4 termijnen betalen als je dat wilt. Heb je speciale wensen met betrekking tot de betaling, neem dan even contact op met ons secretariaat per mail of telefonisch. Voor gegevens zie onder contact

  • Hallo Stephanie,

   De opleiding Ontspanningsmassage is een hele mooie en complete, vooral praktische massage opleiding.
   Bel of kom gerust langs voor meer informatie. Als je langs komt, dan kan je het cursusboek bekijken.
   Er is theorie over verschillende onderwerpen, niet te veel en altijd in relatie met de praktijk, zodat je er direct ook iets aan hebt en mee kan.

   Hier vind je de inhoudsopgave van het cursusboek dat we speciaal voor onze cursisten van de opleiding Ontspanningsmassage hebben gemaakt.
   Daarnaast hebben we ook nog diverse mooie video’s gemaakt, die je helpen om de massages goed te kunnen oefenen.

  • Beste Simone,
   Ik had je vraag ook gezien via de mail, maar toen klopte het e-mailadres niet. Ik hoop dat dit bericht je bereikt. De opleiding Ontspanningsmassage is alleen in Leiden. We zijn afgelopen zondag gestart, maar je kunt nog meedoen als je dat wilt. Meer informatie vind je op onze website. Misschien proberen we in september weer een dagopleiding in Rotterdam te starten.
   Met vriendelijke groet,
   Berna Mentink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *