E-learning ‘Verdieping in peesblessures’

Meer info over deze e-learning vind je op de website van de SMC Academy: e-learning verdieping in peesblessures

Inleiding

Deze e-learning gaat diep in op de aspecten die bij het onderzoek en behandelen van peesklachten komen kijken.

Je leert meer over de fysiologie en pathofysiologie van pezen, het continuüm model van tendinopathie, diagnostische criteria, risicofactoren, prognostische factoren en behandelopties die je kunt inzetten tijdens de peesrevalidatie.

Er wordt door middels van voorbeelden, plaatjes, verhalen en casussen inzicht gegeven in het behandelen van peesblessures.

Een e-learning die gemaakt is voor fysiotherapeuten maar waar ook sport(zorg)masseurs de tanden in kunnen zetten. Specialiseer jij je ook in peesblessures? Dan is deze e-learning echt iets voor jou!

 

Inhoud

De e-learning bestaat uit 6 video’s en bij elke video wordt aanvullend lesmateriaal gegeven zodat je je nog meer kunt verdiepen in peesblessures. Het aanvullende studiemateriaal bestaat uit opdrachten, wetenschappelijk artikelen, een gids over peesblessures en praktijkvoorbeelden.

De e-learning start met een inleidende video waarin de inhoud van de cursus besproken wordt er er ingegaan wordt op de cijfers van peesblessures. Ofwel, hoe vaak komen peesblessures voor in de praktijk en welke soort peesklachten wordt het vaakste gezien. Ook wordt er besproken hoe peesblessures een begin van welvaartsziekten kunnen zijn.

In de tweede video gaat over de fysiologie en pathofysiologie van peesblessures. De derde video bespreekt diverse modellen van tendinopathie, waaronder het continuüm model.

De vierde video gaat in op de diagnostiek waarbij risicofactoren, prognostische factoren, anamnestische kenmerken, palpatie en functieonderzoek besproken wordt. Door middel van het tonen van echografische beelden krijg je een goed inzicht in de diverse peesblessures van zowel de onderste- als de bovenste extremiteit In de vijfde video worden diverse bekende en mogelijk minder bekende behandelopties tegen het licht gehouden. Steeds vanuit een wetenschappelijke basis en met praktische voorbeelden.

De e-learning eindigt met een video waarin we meerdere casussen bespreken en waarin al de aspecten van de voorgaande lesstof naar voren komen en worden geïntegreerd.

Prijs
€120

Inschrijven
Via de website van SMC Academy

Docent

Jaap Wonders is sportfysiotherapeut en manueel therapeut bij SMC Rijnland Fysiotherapeuten. Tevens is Jaap revalidatiewetenschapper en leefstijltherapeut en heeft meerdere wetenschappelijk artikelen gepubliceerd.

Een groot deel van zijn werk is gericht op spier-peesrevalidatie en revalidatie na operaties zoals voorstekruisbandblessures. Ook is Jaap musculoskeletaal echografist, pilatesinstructeur, neemt hij second opinions af en verzorgt hij de fysiotherapeutische begeleiding van heren 1 van hockeyclub Roomburg.

Zijn enthousiasme voor peesrevalidatie binnen de fysiotherapie is de grote drijfveer geweest om deze workshop te ontwikkelen.