Workshop Dry Needling

Kies uw opleiding

  • deze workshop is uitsluitend voor studenten fysiotherapie
  • wij organiseren deze bijeenkomst op verzoek van studenten fysiotherapie / studieverenigingen fysiotherapie van de hogescholen fysiotherapie in Nederland
  • interesse? neem contact met ons op

Inleiding

Dry Needling is niet meer weg te denken uit de huidige fysiotherapie. Maar waar is het nu precies op gebaseerd en hoe werkt het? De basis bestaat uit kennis van triggerpoints en uitstralingspatronen om vervolgens het dry needlen hier op toe te passen.

Inhoud

In de workshop wordt gestart met de theorie achter het ontstaan van een triggerpoint en de theorie achter het dry needlen. Wat is bijvoorbeeld het verschil met acupunctuur? In het tweede deel van de workshop gaan we een aantal zeer veilige technieken oefenen.

Doel

Deze workshop is bedoeld om inzicht te geven in dry needling en de werking ervan. Na de workshop kan de deelnemer een eigen visie geven over dry needling, bezit je enige kennis over de uitstralingspatronen en heb je zelf een aantal veilige technieken geoefend en gevoeld.

Programma

19.15 uur:  Ontvangst met koffie / thee
19.30 uur: Theorie Dry Needling
20.30 uur: Pauze
20.45 uur: Praktijk Dry Needling
22.00 uur: Evaluatie en afronden

Docent

Nanda van der Linde is Bewegingswetenschapper, Praktijkhouder Fysiotherapie Spaarndam, docent opleiding fysiotherapie HvA en Certified Instructor Dynamic Tape Nederland.

Hier kan je de presentatie van de workshop bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *