E-learning ‘Leefstijl voor spieren’

Inschrijven en  betalen

 • Hier kan je je inschrijven voor de training en online betalen
  (je verlaat de website van MSP Opleidingen en gaat naar de website van de SMC Academy)

Inleiding

In deze online training leer je op een gestructureerde manier over leefstijlfactoren die een rol spelen voor spieren. We gaan in op voeding, beweging, slaap en psychosociale factoren die een relatie hebben met spieren. Denk daarbij aan hoe leefstijlfactoren kunnen bijdragen aan het herstel van spierblessures, de preventie van spierklachten, het verminderen van spierspanning en het voorkomen van spierkramp.
We leren je gespreksvaardigheden en coachingstechnieken om jouw cliënt te motiveren en te coachen op weg naar een gezondere leefstijl met gezondere spieren. Deze cursus is een perfecte aanvulling voor o.a. de masseur, verzorger, fysiotherapeut en leefstijlcoach om gedurende de behandelingen veelvoorkomende vragen te kunnen beantwoorden over de invloed van leefstijl op spieren. Daarnaast kun je na deze cursus specifieke leefstijlcoaching aanbieden voor jouw cliënten.

Inhoud

Je krijgt na aanmelding en betaling een inlogcode om via een online leeromgeving de webinars te volgen en de opdrachten uit te voeren. De opdrachten worden in het opvolgende webinar door de docent in algemene zin besproken.

De training start met een inleidend webinar waarin de leerdoelen en inhoud van de cursus besproken worden.

Het tweede webinar gaat over de relatie van voeding en beweging met spieren, het derde webinar over de relatie van slaap en psychosociale factoren met spieren. In deze twee webinars neemt de docent je mee in de wereld van de leefstijlfactoren waarin steeds het effect erop voor spieren wordt besproken. Steeds vanuit een wetenschappelijke basis en met praktische voorbeelden.

Het vierde webinar gaat over motiverende gespreksvoering en leefstijlcoaching waarin je leert hoe je effectief het gesprek aan kunt gaat met jouw client en hoe je een coachingstraject start. Altijd met het doel om de leefstijl te verbeteren en daarmee een positieve invloed uit te oefenen op spieren. Na elk webinar volgt een opdracht zodat je zelf met de geleerde materie aan de slag kunt.
De training eindigt met webinar 5 waarin we 2 casussen bespreken waarin al de aspecten van de voorgaande webinars naar voren komen en worden geintegreerd.

Programma

 • webinar 1:  Inleiding met leerdoelen en inhoud van de cursus
 • webinar 2: Voeding en beweging + opdracht
 • webinar 3: Slaap en psychosociale factoren + opdracht
 • webinar 4: Gespreksvoering en coaching + opdracht
 • webinar 5:  Casussen en afronding

Instroom

Een afgeronde massage opleiding, zoals bijvoorbeeld sportmassage, wellnessmassage of ontspanningsmassage. De cursus is ook geschikt en toegankelijk voor verzorgers, fysio’s, leefstijlcoaches en andere paramedici.

Studiebelasting

 • 5x online webinars (ca. 4-5 uur) (we adviseren je de webinars meerdere keren te bekijken voor een optimaal leerresultaat)
 • 3 uur aan zelfstudie en uitvoering van de opdrachten

Leermiddelen

Webinars, zelfstudie en opdrachten. Ondersteunend artikel als download beschikbaar na aanmelding en betaling.

Docent

Jaap Wonders is sportfysiotherapeut en manueel therapeut bij SMC Rijnland Fysiotherapeuten.
Een groot deel van zijn werk is gericht op spier-peesrevalidatie en revalidatie na operaties zoals voorstekruisbandblessures. Ook is Jaap musculoskeletaal echografist, pilatesinstructeur, neemt hij second opinions af en verzorgt hij de fysiotherapeutische begeleiding van heren 1 van hockeyclub Roomburg. Jaap is revalidatiewetenschapper en leefstijltherapeut. Voor Masseurs Netwerk Nederland heeft Jaap diverse webinars en netwerkbijeenkomsten over onderwerpen zoals leefstijl, het immuunsysteem en innovatieve krachttraining gegeven. Zijn passie voor gezondheid is de grote drijfveer om deze cursus te verzorgen voor MSP Opleidingen.

Accreditatie / certificaat

Accreditatie is verleend door ACE en het NGS (8 accreditatiepunten, register sportmasseur, wellnessmasseur en sportzorgmasseur).

Na afloop van de training kunt u per email, o.v.v. uw naam dat u op het certifictaat vermeld wilt hebben, het certificaat ‘Leefstijl voor spieren’ aanvragen. U ontvangt het certificaat alsdan per email binnen 5 werkdagen.

Eén reactie

 1. Heel leerzame cursus over spieren en voeding, slaap en adviezen voor je cliënten. Lekker online, dus je kan zelf bepalen wanneer je de lessen volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *