Cursus ActiTaping

Kies uw cursus
Onderstaand vindt u het aanbod van de cursus ActiTaping. Klik op de afbeelding of de startdatum voor meer informatie over prijzen en aanmelden.

Inleiding

Leer nu zelf ActiTaping en behaal met deze speciale elastisch tape methode verbluffende resultaten in uw massage- of therapiepraktijk.

Het concept van het toepassen van kinesiotape / elastische sport tape is ontwikkeld in Japan.
Het heeft zijn waarde in de praktijk inmiddels ruimschoots bewezen. Het is een zeer effectieve methode en speelt in op de zelfhelende eigenschappen van het lichaam.

Een van de basisprincipes van ActiTaping is dat na een blessure of ongemak de bewegingsmogelijkheid zo normaal mogelijk blijft. Dat is belangrijk voor herstel en spierbehoud. Voordat je de tape gaat aanbrengen, is het belangrijk om te bepalen hoe je de tape gaat toepassen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een liftende-, een compressie- of een ondersteunende tapetechniek.

Een hoofdregel bij ActiTaping is dat de klachten vrijwel direct na het aanleggen van de Acti-Tape techniek sterk verminderd zijn of zelfs helemaal verdwenen. Voor onze cursisten is dat steeds weer een bijzondere ervaring!

De afgelopen tijd zijn er veel verschillende specifieke toepassingen met Acti-Tape ontwikkeld, waarbij ActiTaping zich o.a. ruimschoots heeft bewezen voor een snellere genezing van vele soorten blessures.

Het is daarbij wel natuurlijk van groot belang om de tapetechnieken correct aan te leren. In het bijzonder, omdat een tapetechniek die onjuist of vanuit een onvolledig / onjuist klinisch redeneerproces wordt aangebracht de klachten kan verergeren en/of de (normale) hersteltijd verlengen.

Programma

De training is zeer praktijkgericht en zit boordevol met het bespreken en oefenen van specifieke casussen. De training bestaat uit ca 20% theorie en 80% praktijk en je krijgt volop ondersteuning met de speciaal voor jou ontwikkelde leermiddelen, zoals ongeveer 70 video’s.

Dag 1

 • Basis kennis ActiTaping en praktische toepassingen van Actitaping;
 • Oefenen met – en het ervaren van – de verschillende Acti-Tape technieken (top 10 Acti-Tape technieken);
 • Voorbeelden van Acti-Tape technieken ter preventie en voor het behandelen van specifieke klachten;
 • Inzicht krijgen over hoe en wanneer de Acti-Tape technieken in de praktijk in te zetten;
 • Bespreken casuistiek van cursisten, klinisch redeneren van mogelijke toepassingen van Acti-Tape gegeven de betreffende casuistiek en uitvoeren Acti-Tape technieken voor de specifieke indicaties van de betreffende casus;

Tussen dag 1 (basistraining ActiTaping) en dag 2 (verdiepingstraining ActiTaping) zit ca 3-4 weken. Zo krijg je als cursist  voldoende tijd om tussentijds te oefenen en ervaring op te doen met de Acti-Tape methode en de specifieke Acti-Tape technieken.

Dag 2

 • Beantwoorden van vragen van cursisten en uitwisselen van ervaringen met de praktische toepassing van ActiTaping in de periode tussen cursusdag 1 en 2;
 • Toepassen “beslisboom”: welke Acti-Tape technieken pas je toe in welke situatie voor een optimaal resultaat;
 • Oefenen met – en het ervaren van – de verschillende Acti-Tape technieken (top 10 meer complexere Acti-Tape technieken);
 • Toepassen van ActiTaping in complexe situaties (preventie, therapie en revalidatie);
 • Bespreken casuistiek van cursisten, klinisch redeneren van mogelijke toepassingen van ActiTaping gegeven de betreffende casuistiek en uitvoeren Acti-Tape technieken voor de specifieke indicaties van de betreffende casus;

Resultaat van de cursus

Na het volgen van de cursus ActiTaping heb jij als cursist:

 • kennis van de mogelijkheden, indicaties en contra-indicaties van Acti-Tape en de Acti-Tape technieken;
 • ervaring in het werken met Acti-Tape en de specifieke Acti-Tape technieken;
 • kennis van en inzicht in de specifieke methode (voorbereiding, praktische toepassing en nazorg) bij de inzet van ActiTaping in de praktijk bij cliënten / sporters;
 • kennis van, inzicht in en ervaring met ActiTaping ter preventie bij cliënten / sporters
 • kennis van, inzicht in en ervaring met ActiTaping als therapeutische toepassing bij blessures bij cliënten / sporters;
 • kennis van, inzicht in en ervaring met ActiTaping bij revalidatie van cliënten / sporters;

Instroom

De cursus is uitstekend geschikt voor sportmasseurs/verzorgers, sportzorgmasseurs, sporttherapeuten, (student-) fysiotherapeuten, (sport)artsen en trainers.

Studiebelasting

De cursus heeft een studiebelasting van 2 dagen van 8 uur.

Leermiddelen

Je ontvangt een syllabus en toegang tot de online leeromgeving / interactieve website met instructie, beslisboom en video’s van de Acti-Tape technieken.

Voorbeeld ActiTaping – Verminderen lage rugpijn

Certificaat

De cursus “ActiTaping” is geaccrediteerd door ACE Algemeen Centrum voor Examinering. Je ontvangt na afronding het certificaat “ActiTaping”.

Docent

De cursus wordt gegeven door Hans de Bruijn. Hans is opgeleid als (sport)fysiotherapeut en heeft jarenlange internationale ervaring als therapeut, coach, opleider en docent bij de Stichting Wetenschap en Scholing Fysiotherapie (SWSF), Nationaal Instituut voor de Sportgezondheidszorg (NISGZ), Nederlands Olympisch Comité / Nederlandse Sportfederatie (NOC*NSF) en Internationaal zoals JING en FORUM. Als sportfysiotherapeut was hij jarenlang werkzaam in eigen praktijken, begeleidde hij topsporters (nationale teams) en heeft hij zowel de Olympische zomerspelen als de Olympische winterspelen mee mogen maken als fysiotherapeut.

Hans vindt het superbelangrijk dat je als therapeut niet alleen de praktische vaardigheden leert, maar vooral ook de denkwijze en stappen gaat hanteren die bewezen resultaat oplevert voor jouw klanten.