Workshop Massagebehandelingen in de praktijk

Kies uw opleiding
Onderstaand vindt u het aanbod van de workshop Massagebehandeling in de praktijk. Klik op de startdatum voor meer informatie over prijzen en aanmelden.

Inleiding

Tijdens de opleidingen Ontspanningsmassage en Wellnessmassage leer je specifieke massage opdrachten ter voorbereiding op het praktijkexamen.
In je massagepraktijk krijg je specifieke vragen van klanten, waardoor je wordt uitgedaagd om zelf massagebehandelingen te bedenken vanuit de aangeleerde opdrachten.
Deze workshop zal je hierbij helpen en voorbeelden geven van veel voorkomende massagebehandelingen.

Inhoud van de workshop

In een gezellige, ongedwongen en ontspannen sfeer krijg je diverse tip en trics om de tijdens de opleiding geleerde massageopdrachten te combineren tot diverse op de klant toegesneden massagebehandelingen. Je kunt deze massagebehandelingen daarna toepassen in de praktijk.
De gebruikte methode bij deze workshop is “watch, do and learn”. Er is volop ruimte voor vragen aan de docent. Je gaat zelf ook praktisch aan de slag met een massagebehandeling.

Tijdens de workshop komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

  • De opbouw van de massagebehandeling: wat wil de klant gemasseerd hebben en hoe combineer je de klantvraag in een massagebehandeling (bv. een complete lichaamsmassage van 60 of 75 minuten)
  • Communicatie met de cliënt (bespreken massagebehandeling, contact tijdens de massage)
  • Te gebruiken materialen bij de massagebehandeling (o.a. verschillende soorten massageolie)
  • Houding van klant en masseur tijdens de massage

Praktische zaken

Neem een hoeslaken mee voor op de massagebank en handdoeken.

Vooropleiding

Opleiding Ontspanningsmassage of Wellnessmassage ACE of gelijkwaardig.

Docent

De workshop wordt gegeven door Mireille Schaap. Mireille is ontspanningsmasseur, wellnessmasseur en examinator Ontspanningsmassage bij ACE Algemeen Centrum voor Examinering. Zij heeft een eigen massagepraktijk en is o.a. actief bij Massageteam4U en bij MassageMeesters, een bedrijf gespecialiseerd in het geven van stoelmassages bij bedrijven. Mireille maakt bij het lesgeven graag gebruik van haar ervaring uit haar eigen massagepraktijk.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *