Cursus Stoelmassage

Kies uw opleiding

 • Onderstaand vindt u het aanbod van de cursus Stoelmassage.
 • Klik op de startdatum of de afbeelding voor meer informatie over prijzen, data en aanmelden.
 • Wanneer je belangstelling hebt voor deze cursus en er is geen startdatum vermeld, mail ons dan. We verzamelen de belangstellenden en kijken of we op een later tijdstip een extra cursus kunnen inplannen.

Voordelen van de cursus Stoelmassage

 • na het volgen van deze cursus stoelmassage heb je voldoende kennis en ervaring om de geleerde handgrepen flexibel toe te passen (je zit daardoor niet vast aan een vooraf voorgeschreven routine, maar kunt hierdoor veel beter flexibel inspelen op de wensen en behoeften van de cliënt)
 • mogelijkheid om vervolgcursussen te volgen
 • informatie en advies over bedrijfsvoering
 • jaarlijkse netwerkbijeenkomst (herhalen routine, behandelen casussen, uitwisselen ervaringen, vragen bespreken) voor cursisten stoelmassage
 • geaccrediteerde nascholing ACE Algemeen Centrum voor Examinering
 • leer een complete stoelmassage uit te voeren volgens protocol
 • leer accenten aan te brengen binnen een stoelmassagebehandeling
 • direct toepasbaar in je massagepraktijk
 • terugkom bijeenkomst
 • afrondende bijeenkomst
 • behaal het ACE certificaat Stoelmassage
 • word na het behalen van je ACE certificaat Stoelmassage lid van de beroepsvereniging voor Stoelmasseurs
 • meld je aan bij MassageMeesters en laat je plaatsen op een lijst om mogelijk te worden ingehuurd bij opdrachten van bedrijven

 

Inleiding

In de cursus stoelmassage leer je een professionele stoelmassage te geven binnen 20 minuten en indien nodig accenten te leggen. Na de 2 cursusdagen breng je de opgedane kennis en vaardigheden in de praktijk door ten minste 30 stoelmassages uit te voeren. Tijdens de laatste bijeenkomst worden je praktische vaardigheden door de docent getoetst.

Vakken

 • theorie stoelmassage
 • praktijk stoelmassage

Instroom

Opleiding sportmassage, wellnessmassage, ontspanningsmassage, voetreflexmassage ACE of gelijkwaardig.

Studiebelasting

De cursus Stoelmassage bestaat uit:

 • 2 cursusdagen
 • een terugkomavond
 • een afrondende bijeenkomst
 • het uitvoeren van 30 stoelmassages

Totale studiebelasting ca. 30 uur. Voorafgaande aan de 1e cursusdag dient het document “Anatomie” te worden bestudeerd. Dit document word je per e-mail toegezonden.

Leermiddelen

Studiewijzer.

Doelstelling

Behalen certificaat Stoelmassage ACE.

Docent

De cursus stoelmassage wordt gegeven door Frank Wetters van Smash Massage. Frank is sportmasseur, cursusleider en sinds 1999 als zodanig werkzaam. Frank heeft ruime ervaring in het verzorgen van cursussen en workshops en heeft samen met Enrgy o.a. deze cursus stoelmassage ontwikkeld.

Afronding van de opleiding

Certificaat Stoelmassage ACE.

Accreditatie

De cursus stoelmassage is geaccrediteerd door:

      

7 reacties

 1. De beslissing om mee te doen met de cursus stoelmassage werd voor mij extra aantrekkelijk gemaakt omdat deze op zondagen plaatsvond. Heel prettig want zo was deze goed te combineren met mijn andere werkzaamheden. In eerste instantie leek het een lastige opgave om ter voorbereiding op de praktijktoets 30 personen te vinden om de massage eigen te maken. In de praktijk viel dat erg mee. Iedereen was enthousiast. Zeker omdat het doel (ontspannen!) met de aangeleerde handgrepen in bijna alle gevallen werd bereikt. De theorie en praktijklessen waren doeltreffend en sloten goed aan bij mijn eerder bij MSP Opleidingen gevolgde opleiding tot sportmasseur. Ik verheug me al op de volgende cursus.
  Mireille Portier

 2. Nadat ik bij MSP opleidingen de opleiding sportmassage had gevolgd wilde ik eerst ervaring opdoen. De afgelopen twee jaar is me dat goed gelukt mede door mijn lidmaatschap aan het massageteam4u. We bezoeken allerlei leuke evenementen om te laten zien hoe leuk het is om mensen te masseren die net een sportieve prestatie achter de rug hebben.
  Na enige tijd wilde ik weer een nieuwe uitdaging aangaan en kwam MSP opleidingen met de cursus stoelmassage.
  Dit is een perfecte aanvulling, je kunt hiermee namelijk bij bedrijven mensen gaan masseren en wat mij erg aantrok is dat je in een zeer korte massage mensen heerlijk kunt laten ontspannen.
  Het is aantrekkelijk voor bedrijven om dit aan hun personeel aan te bieden, de klachten die veelvuldig voorkomen zoals klachten aan de nek, schouder en armen kunnen snel behandeld worden. Hierdoor neemt het aantal ziekteverzuim af wat een hoop kosten kan schelen.

  Tijdens Serious Request hebben wij mensen in het stadhuis van Leiden gemasseerd en de mensen zijn razend enthousiast.
  Ik heb een vrouw gemasseerd die de gehele communicatie regelde tussen alle hulpdiensten en zij was behoorlijk gestrest, na mijn behandeling kon ze er weer tegenaan, ze had de spannende zaterdagavond nog voor de boeg….!”
  Josee Bons

 3. Om mijn ervaringen uit te breiden had ik bij MSP Opleidingen en Frank Wetters al de cursus Hotstonemassage gevolgd. Dit was erg goed bevallen!
  Ik hoefde dus niet lang na te denken om ook de cursus Stoelmassage bij MSP Opleidingen te gaan doen met Frank als docent.
  Nu kan ik niet alleen thuis mensen behandelen maar ook op bij bedrijven.
  Inmiddels ben ik ook verbonden aan Massageteam4U, waarmee we pas nog actief zijn geweest bij een Healthweek bij een groot bedrijf in de regio. Daar bleek dat het kantoorpersoneel zat te springen om een massage. Na deze stoelmassagebehandeling merkte ze dat hun energielevel was gestegen en het merendeel van de mensen voelde zich gelijk fitter en ontspannen. Een verhoogde productiviteit en werkplezier was één van de resultaten.
  Ik kan de stoelmassagecursus en –behandeling bij iedereen aanraden!”Mireille Correljé

 4. Is het mogelijk dat ik een optie neem op deelname aan deze cursus? Ik ga deze cursus waarschijnlijk via mijn werkgever volgen, maar heb nog geen officieel akkoord.

  Met vriendelijke groet,

  Saskia Donker

  • Hallo Saskia,

   Goed te lezen dat je waarschijnlijk de cursus stoelmassage gaat volgen. Je kunt ons altijd een mail sturen met je contactgegevens en daarbij aangeven dat je mee zou willen doen aan de cursus stoelmassage. Wil je in de mail dan ook de startdatum van de cursus aangeven? Met vriendelijke groet, team MSP Opleidingen

 5. Ik heb wel interesse om deze cursus te volgen is de datum voor de 2e cursus dag ook al bekend en voor de afrondende bijeenkomst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *