Opleiding Lipomassage Practitioner

Kies uw opleiding

 • Onderstaand vindt u het aanbod van de opleiding Lipomassage.
 • In deze turbulente tijd van Corona wachten we met het inplannen van deze opleiding tot het voorjaar van 2021. Heeft u belangstelling, geef dan uw belangstelling door via het contactformulier, dan zullen we u informeren zodra de opleiding is ingepland.

Meest uitgebreide en best onderbouwde opleiding Lipomassage (cellulite massage, afslankmassage, lypossage) in Nederland.

Inleiding

Lipomassage is de nieuwste techniek voor figuurcorrectie zonder medisch ingrijpen. Via een combinatie van verschillende massagetechnieken wordt cellulite aangepakt, zodat de huid van heupen, billen, benen, armen en buik strakker wordt. Door de stevige en diepe massagetechniek wordt de huid mooier en de omvang minder. De behandeling helpt het lichaam tevens te reinigen van gifstoffen en opgehoopt vocht.

Cellulite

De afgelopen twee decennia hebben steeds meer vrouwen last van cellulite gekregen. Maar liefst negentig procent van de westerse vrouwen heeft er in min of meerdere mate last van. De reden van deze explosieve stijging is te wijten aan de almaar slechter wordende leefgewoonten. Ongezonde voeding, de anticonceptie-pil, medicijngebruik en gebrek aan beweging zijn onder andere debet aan de alom gehate sinaasappelhuid.

Cellulite komt voornamelijk voor op benen, billen en heupen. Het is te herkennen aan een huid met afwisselend putjes en bultjes al dan niet samengaand met pijnlijke plekken. Cellulite wordt grotendeels veroorzaakt door ophopingen van vocht, vet en afvalstoffen. Vooral een verstoring van de doorbloeding en het lymfesysteem ligt ten grondslag aan de overmatige ophopingen. Als de ophopingen lange tijd aanwezig zijn, raken deze verhard. Hierdoor worden het vocht, vet en de afvalstoffen ingesloten. Doordat de ophopingen onregelmatig zijn, duwen ze de huid onregelmatig naar buiten met als gevolg de putjes en bultjes. Er bestaan verschillende vormen en gradaties van cellulite, die ieder een andere behandelmethode vereisen.

Programma

De opleiding bestaat voor ca. 75% uit praktijk. We leren en oefenen de handgrepen en de opbouw van de lipomassage behandeling uitvoerig.

Module I (2 lesdagen)

 • Inleiding: opbouw cursus, thuiswerkopdrachten
 • Theorie: Huid, lymfe en aandoeningen
 • Theorie / praktijk: Handgrepen zone 1 (massage benen voorzijde en achterzijde, billen en buik)
 • Communicatie: verwachtingen cliënt
 • Opbouw lipomassage behandeling

Module II (2 lesdagen)

 • Thuiswerkopdrachten: bespreken eerdere opdrachten en nieuwe opdrachten
 • Uitwisselen ervaringen
 • Oefenen handgrepen zone 1
 • Theorie / praktijk: Handgrepen zone 2 (rug, armen en borst)
 • Casuïstiek
 • Thuiswerk opdracht nieuw

Module III (1 lesdag)

 • Praktijk: oefenen handgrepen zone 1 en 2
 • Casuïstiek
 • Herhalen en vragen beantwoorden uit de praktijk
 • Afronden en uitreiken certificaat Lipomassage Practitioner

Instroom

De opleiding is op MBO niveau en geschikt voor iedereen met voldoende kennis van massage, zoals ontspanningsmasseurs, wellnessmasseurs en sportmasseurs, maar ook voor schoonheidsspecialisten.
Een indicatie voor het niveau is het minimaal hebben afgerond van een massage opleidingen met bijvoorbeeld een ACE diploma of vergelijkbaar.

Studiebelasting

5 lesdagen.

Leermiddelen

Studiewijzer, starterspakket therapeutische gels (lymfegel, toner en slimming gel van NAQI®) t.w.v. € 85,–

Doelstelling

Het zodanig opleiden van onze cursisten dat ze met vertrouwen en verantwoord lipomassage kunnen gebruiken in de praktijk. De cursist die aan de vereisten heeft voldaan, ontvangt het certificaat Lipomassage Practitioner®.

Docent


De opleiding Lipomassage wordt gegeven door Frank Wetters van Smash Massage. Frank is o.a. shiatsu-therapeut, sportmasseur, cursusleider en sinds 1999 als zodanig werkzaam. Frank heeft ruime ervaring in het verzorgen van cursussen en workshops en heeft samen met MSP Opleidingen de opleiding Lipomassage ontwikkeld. In zijn praktijk gebruikt hij Lipomassage veel en bereikt hier goede resultaten mee in zijn massagepraktijk.

Afronding van de opleiding

Certificaat Lipomassage Practitioner®.

Artikel

Lipomassage een zinvolle uitbreiding voor je praktijk

2 reacties

 1. Hoewel ik altijd moeite heb met naar school gaan, ook van jongs af aan al, heb ik de opleiding Lipomassage Practitioner® een leuke opleiding gevonden. Buiten de aangeboden leerstof heb ik de casussen tijdens de cursus bijzonder leerzaam gevonden, het opzoeken en oplossen van de probleemstellingen waar je tegen aan loopt werkt heel erg motiverend en bevredigend.

 2. Kimberley helpt haar klanten op diverse manieren: met voedingsadviezen, massage en personal training. Ze heeft net een nieuw pand gekocht in Nesselande (bij Rotterdam) en kijkt er naar uit om haar klanten daar nog beter van dienst te kunnen zijn.

  Waarom ben je de opleiding Lipomassage gaan doen?
  Ik merk in mijn praktijk dat cellulite een groot probleem is, waar veel vrouwen mee worstelen. Met alleen het geven van voedingsadviezen en trainen ga je dit niet oplossen. Ik kijk er naar uit om de lipomassagebehandeling in te zetten voor mijn cliënten. Ik kan me hier dan in mijn praktijk onderscheiden ten opzichte van andere masseurs in de regio. Mijn klanten weten dat ik bezig ben met de opleiding en geven al aan dat ze graag door mij behandeld zullen gaan worden.

  Waarom heb je gekozen voor de opleiding Lipomassage van MSP Opleidingen?
  MSP Opleidingen is goed te vinden via google als je zoekt op lipomassage en cellulite massage. Het zag er goed uit wat ik van MSP Opleidingen tegenkwam als informatie op hun website. Het is ook een zeer uitgebreide opleiding en dat vind ik wel belangrijk. Ik wil de massagebehandeling echt goed leren om succesvol te kunnen zijn bij mijn klanten. Tot nu toe bevalt de opleiding heel goed, je ziet dat de docent heel ervaren is en dat hij ook zelf de lipomassagebehandelingen succesvol toepast in zijn massagepraktijk.

  Richt je je op specifieke doelgroepen in je praktijk?
  Ik heb niet direct specifieke groepen waar ik me op richt. Wel vind ik het heel belangrijk dat mijn klanten zelf gemotiveerd zijn om samen met mij resultaat te behalen. In de toekomst zou ik graag met mijn behandelingen mensen met kanker willen begeleiden en vooruit helpen.

  Wat zou je willen na de opleiding Lipomassage?
  Ik zou graag na de opleiding in contact blijven met de docent en MSP Opleidingen. Bijvoorbeeld door het bijwonen van een terugkombijeenkomst, waar dan extra massagetechnieken worden geleerd of ervaringen uit de praktijk worden besproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *