Kennis- en netwerkbijeenkomst Functieonderzoek voor de wellnessmasseur

Inschrijving uitsluitend op invitatie. Wilt u de Kennis- en netwerkbijeenkomst Functieonderzoek voor de wellnessmasseur op uw lokatie? Neem contact met ons op

Inleiding

Van de Wellnessmasseurs horen we regelmatig dat zij zich verder willen ontwikkelen in de praktijk. In de opleiding Wellnessmassage leer je o.a. een goede anamnese en inspectie uitvoeren. Echter, het standaard functieonderzoek dat in de opleiding Sportmassage wél wordt aangeleerd, ontbreekt in de opleiding Wellnessmassage. Voor wellnessmasseurs die een beter onderbouwd behandelplan willen leren opstellen voor hun cliënten, is de  Kennis- en netwerkbijeenkomst Functieonderzoek voor de wellnessmasseur” een mooie eerste stap. 

Een logisch vervolg voor de Wellnessmasseur ná deze kennis- en netwerkbijeenkomst is de Cursus Functieonderzoek voor de Wellnessmasseur.

Doel

De kennis- en netwerkbijeenkomst “Functieonderzoek voor de Wellnessmasseur” geeft inzicht in de mogelijkheden van functieonderzoek voor de Wellnessmasseur.  Het hoe en waarom van functieonderzoek in het algemeen, en het belang van functieonderzoek voor de Wellnessmasseur in het bijzonder, komt aan de orde. We gaan in op de  belangrijkste aandachtspunten bij het uitvoeren van het functieonderzoek en geven handvatten voor het efficient en effectief registreren van de uitkomsten van het onderzoek.
Naast de theoretische onderbouwing besteden we vooral veel aandacht aan het praktisch oefenen van het basis functieonderzoek.

Inhoud

 1. Theorie Functieonderzoek voor de Wellnessmasseur
  – Wat en waarom functieonderzoek
  – Functieonderzoek in relatie tot de anamnese en inspectie
  – Aandachtspunten bij uitvoering functieonderzoek
  – Registratie uitkomsten functieonderzoek
 2. Praktijk Functieonderzoek voor de Wellnessmasseur
  – Demonstratie basis functieonderzoek
  – Uitvoeren en oefenen basis functieonderzoek

Docent

De bijeenkomst wordt gegeven door Carole Plooij. Carole is gediplomeerd sportmasseur, conditie-/ hersteltrainer en actief in haar eigen praktijk Elorac. Tevens is zij praktijkdocent bij de opleidingen Sportmassage en Wellnessmassage en examinator sport-, wellness- en ontspanningsmassage bij ACE Algemeen Centrum voor Examinering.