Thema avonden Voetreflexmassage

Inleiding

Elke 2e maandag van de maand zullen er thema avonden georganiseerd worden voor alle voetreflexmasseurs in Nederland. Ongeacht bij welke organisatie je de opleiding hebt gevolgd of het examen hebt afgelegd / je diploma hebt behaald. Als je je verder wilt ontwikkelen, je kennis en vaardigheden uitbreiden en open staat om verder te leren, dan ben je van harte welkom!

De thema’s zorgen voor verdieping en een uitbreiding van handgrepen. Ook de handgrepen die in de opleiding geleerd worden, worden uiteraard ingezet. Bovendien zijn de bijeenkomsten bedoeld om ervaringen uit te wisselen en kennis en vaardigheden op te frissen. Kortom, een echt intercollegiaal samenzijn onder deskundige begeleiding rondom een speciaal thema. Goed door ons voorbereid, leerzaam, praktisch en in een ontspannen, gezellige sfeer, zoals je bij MSP Opleidingen gewend bent.

Een overzicht van de thema avonden:

  • Voetdiagnostiek – 8 oktober 2018 (reeds gehouden)
  • Ziektebeelden – 12 november 2018 (reeds gehouden)
  • Lymfe – 10 december 2018 (reeds gehouden)
  • Wervelkolom – 14 januari 2019 (reeds gehouden)
  • Chakra’s – 11 februari 2019 (reeds gehouden)
  • Hormoonstelsel – 11 maart 2019 (reeds gehouden)
  • Spijsverteringsstelsel – 8 april 2019

Onderwerpen

Voetdiagnostiek
De voet vertelt veel over de welzijn van de mens. De kleur, eeltplekken, moedervlekken, de stevigheid van de voet kan veel duidelijk maken. Tijdens de workshop gaan we hier diep op in. Alle voeten zullen bekeken en besproken worden. Naar aanleiding van wat we zien en voelen kan er een completere behandelplan gemaakt worden.

Ziektebeelden
Deze workshop gaan we in op enkele ziektebeelden als migraine, artrose, reuma, fibromyalgie en prikkelbaar darm syndroom. Hoe kijk je daar als voetreflexmasseur naar en maak je een compleet behandelplan hiervoor.

Lymfe
De lymfe is een belangrijk stelsel in het lichaam voor de afweer en goede stromingen. Deze workshop gaan we hier wat dieper op in. Een stukje fysiologie en de geestelijke relatie komen aan bod. Je leert andere grepen speciaal toepasbaar op de lymfe. Hierdoor krijg je een completer plaatje waarom en hoe je de lymfe inzet.

Wervelkolom
De wervelkolom zorgt ervoor dat we rechtop kunnen staan en lopen. Maar eigenlijk doet de wervelkolom nog veel meer voor het lichaam. Bevinden zich verstoringen op de wervelkolom, dan kan dat een belasting geven voor het hele lichaam. Deze workshop gaan we wat dieper in op deze theorie en leer je nieuwe handgrepen. Hierdoor krijg je een completer plaatje waarom en hoe je de wervelkolom inzet.

Chakra’s
Een energetische benadering wil helpen om beter in balans te komen. Een hele fijne afwisseling op de gewone voetreflex behandeling. De chakra’s worden behandeld. Welke verstoringen ze teweeg kunnen brengen en een mooie behandeling als afsluiting.

Hormonen
Veel vrouwen hebben last van hormonale disbalans. Denk aan menstruatieklachten, PMS, overgang etc. Op de voet kunnen we iets in de hormoonstelsel op gang brengen. Deze workshop leer je wanneer in te zetten, waar op te letten en vooral wat nieuwe handgrepen hiervoor.

Spijsvertering
De spijsvertering staat voor verwerking. Zowel stoffelijk ( de voeding) als op psychisch vlak. In onze tegenwoordige tijd komt er genoeg binnen om te verwerken. Dit kan soms te veel zijn en zich uiten in spijsverteringsklachten. Deze workshop gaan we wat dieper in op de spijsvertering. Een stukje fysiologie, wanneer in te zetten en vooral wat nieuwe handgrepen hiervoor.

Docent

 

De docent is Diana van der Meer. Zij is Voetreflexmasseur / Wellnessmasseur ACE en heeft een eigen goed lopende massagepraktijk Coccinelle in Roelofarendsveen.

Diana geeft als docent diverse opleidingen en workshops, zoals de opleiding Voetreflexmassage, workshops Voetreflexmassage en ADHD, Voetreflexmassage bij Stress en Burn-out, Kennismaken met Voetreflexmassage en nog veel meer.

Ze is als geen ander in staat om jou vanuit haar kennis en ervaring op een inspirerende en enthousiaste wijze de liefde voor het massagevak bij te brengen. Niet alleen het technisch correct uitvoeren van de handgrepen en het opbouwen van een behandeling vindt zij belangrijk, maar vooral ook de benadering van de klant als persoon en aansluiten bij de wensen en behoeften van de cliënt.