Sportmasseur

Dit zijn de voor de sportmasseur relevante opleidingen en bij- en nascholingen

Workshop Ontspannende Voetmassage

Workshop Ontspannende Voetmassage

23 april 2018 - Leiden
Leer een ontspannende voetmassage geven. Direct toepasbaar in je praktijk. Ervaren docent. praktijkgerichte workshop. Toegankelijk voor iedere masseur, maar ook zinvol voor de pedicure en de schoonheidsspecialist.
Meer informatie
Workshop Hotstonemassage

Workshop Hotstonemassage

12 mei 2018 (workshop 1), 14 oktober 2018 (workshop 2) - Leiden De Hotstonemassage is een aangename en ontspannende massage welke een unieke aanvulling is op uw bestaande massagebehandelingen. In de workshop Hotstonemassage komen o.a. aan de orde: diverse massagetechnieken met de hotstones, 2 verschillende hotstonebehandelingen: een korte versie en een lange versie, indicaties en contra-indicaties,complicaties, ethiek en hygiëne.
Meer informatie
Workshop Kennismaken met massage

Workshop Kennismaken met massage

start 29 mei 2018 - Leiden
Wil je ervaren wat een ontspannende massage is en wil je voor je weten of een uitgebreide opleiding sportmassage, wellnessmassage of ontspanningsmassage iets voor jou is? Laat je dan inspireren voor het prachtige massagevak en gun jezelf de workshop: “Kennismaken met Massage”.
Meer informatie
Cursus elastisch tapen met kinesiology tape

Cursus elastisch tapen met kinesiology tape

start 2 juni 2018
Ideale cursus kinesiology taping op maat voor sportmasseurs, sportzorgmasseurs, podotherapeuten, oefentherapeuten en fysiotherapeuten. Kinesiology Taping versnelt het genezingsproces, geeft pijnvermindering en is onmisbaar bij een actieve behandeling. Wereldwijd wordt deze behandelmethode succesvol toegepast door fysiotherapeuten, (sport)artsen, medical trainers en sportverzorgers.
Meer informatie
Nascholing herhaling reanimatie MSP Opleidingen

Herhaling reanimatie

5 juni 2018 (cursus 1), 14 juni 2018 (cursus 2)
Voor sport- en wellnessmasseurs die de opleiding bij MSP Opleidingen hebben voltooid. Herhaling van de reanimatietheorie en -techniek én het werken met de AED.
Meer informatie
Opleiding Sportmassage en verzorging MSP Opleidingen

Opfris workshop Sportmassage

7 juni 2018 - Leiden
Steeds vaker horen wij van sportmasseurs dat ze in een “opfrisbijeenkomst’ onder leiding van een ervaren docent / sportmasseur de geleerde massagehandgrepen en massagebehandelingen nog eens te oefenen. Met deze workshop kan je in de praktijk jouw klanten met nog meer zelfvertrouwen behandelen. En het kan voor jou een nieuwe start zijn om daadwerkelijk met sportmassage aan de slag te gaan.
Meer informatie
Cursus Dynamic Taping

Cursus Dynamic Taping

30 juni 2018
Nieuw in Nederland. Nieuwe tapemethode en nieuwste generatie tape. Enige officiele cursus Dynamic Taping onder leiding van gecertificeerde docenten. Leer werken met dynamic tape, de nieuwe generatie tape voor therapie en (professionele) sport, dat door zijn hoge elasticiteit functioneert als een soort 2e spier.
Meer informatie
Cursus Stoelmassage MSP Opleidingen

Cursus Stoelmassage

startdatum 16 september 2018
Word stoelmasseur en leer werken met de speciaal voor deze vorm van massage ontwikkelde ergonomische stoel. Ideaal voor masseurs die met vitaliteitsbevorderende programma's bij bedrijven aan de slag willen. Volg de meest uitgebreide en best onderbouwde cursus stoelmassage in Nederland.
Meer informatie
Opleiding Sportmassage en verzorging MSP Opleidingen

Opleiding sportmassage en verzorging

startdatum 18 september 2018 - Leiden - maandagavond (opleiding 1)
startdatum 19 september 2018 - Leiden - dinsdagavond (opleiding 2)
startdatum 20 september 2018 - Rotterdam - woensdagavond (opleiding 3)
startdatum 22 september 2018 - Leiden - zaterdagochtend (opleiding 4)
MSP Opleidingen organiseert de opleiding sportmassage sinds 1984 en is de expert opleider Sportmassage in de randstad. Maak gebruik van onze ervaring en uitgebreide kennis van de sportmassagebranche. Behaal het officiële diploma Sportmassage. Volg een van onze vele nascholingen en wordt een top sportmasseur!
Meer informatie
Cursus Triggerpointtherapie: Introductie en hoofdpijngerelateerde aandoeningen

Cursus Triggerpointtherapie: Introductie en hoofdpijngerelateerde aandoeningen

startdatum 30 september 2018 - Leiden
Ideale cursus triggerpointtherapie in het bijzonder gericht op het behandelen van hoofdpijn en hoofdpijngerelateerde aandoeningen met triggerpointtherapie in je praktijk. Topdocent met internationale jarenlange ervaring. Verplichte module voor het traject tot Triggerpoint Practitioner®.
Meer informatie
Cursus Stoelshiatsu

Cursus Stoelshiatsu

startdatum wordt binnenkort vastgesteld
Stoel Shiatsu is een laagdrempelige manier van het geven van een Shiatsu behandeling, met als doel het evenwicht tussen spanning en ontspanning te herstellen. Vanzelfsprekend is de werkplek niet de enige plaats om Stoel Shiatsu te ondergaan. De shiatsu stoelmassage kan bijvoorbeeld ook prima worden toegepast in de eigen massagepraktijk. Inmiddels heeft deze Stoel Shiatsu behandeling zijn goede uitwerking in de praktijk ruimschoots bewezen.
Meer informatie