Workshop Kennismaken met Voetreflexmassage

Kies uw workshop

Wil je ervaren wat voetreflexmassage is en wil je weten of een uitgebreide opleiding voetreflexmassage iets voor jou is? Laat je dan inspireren en gun jezelf de workshop: Kennismaken met Voetreflexmassage.

Inhoud

In een gezellige, ongedwongen en ontspannen sfeer leren we je een aantal technieken gericht op het beïnvloeden van het uitscheidingsstelsel en het spijsverteringsstelsel. Je kunt deze voetreflexmassage daarna toepassen in de privésituatie.

Tijdens de workshop gaan we o.a. in op de volgende punten:

  • wat is voetreflexmassage en wat is het effect ervan
  • de zonetheorie
  • wanneer wel en wanneer niet te masseren (indicaties / contra-indicaties)
  • houding tijdens de massage
  • diverse technieken
  • de opbouw van de voetreflexmassagebehandeling.

De workshop is vooral praktisch van karakter. We gaan met elkaar 2 bijeenkomsten onder deskundige begeleiding aan de slag met voetreflexmassage. Na afloop van de bijeenkomst is er een hapje en een drankje en kan je met elkaar nog even van gedachten wisselen over de bijeenkomst.

Praktische zaken

  • tijdens de workshop oefen je op je mede-cursisten
  • je neemt mee: 2 handdoeken, 1 hoeslaken en pen en papier voor het maken van aantekeningen

Docent

De workshop wordt gegeven door Diana van der Meer. Diana is gediplomeerd Voetreflexmasseur ACE en is actief in haar eigen praktijk.
Diana zal tijdens de workshop vertellen over haar ervaring met de opleiding Voetreflexmassage en praktische voorbeelden geven uit haar eigen voetreflexmassagepraktijk. Je zult zo een goede indruk krijgen wat voetreflexmassage in de praktijk voor jou kan gaan betekenen.

Diana:
” De voeten zijn eigenlijk de spiegel van het lichaam. De drukpunten die onder de voeten te vinden zijn vertellen veel over de mens in zijn geheel. Als iemand gezond is, is alles in balans. Maar zijn er klachten, lichamelijk of geestelijk, dan zullen er blokkades gevonden worden. Door deze drukpunten te masseren wordt het zelf genezend vermogen geactiveerd en zullen klachten minder worden en kunnen zelfs helemaal verdwijnen.”
Het is ook goed om te bekijken hoe bepaalde klachten zijn ontstaan, door bijvoorbeeld verkeerde voeding, weinig beweging, veel stress. En daar ook aandacht aan te besteden.
Het is een heerlijke massage om te ontspannen en beter in balans te komen. Je zult je sterker gaan voelen en uiteindelijk beter naar jezelf luisteren.”

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *