Pre-en postactiviteit sportmassage bij triatleten

Kies uw opleiding
Onderstaand vindt u het aanbod van de cursus Pre- en postactiviteit sportmassage bij triatleten. Klik op de startdatum voor meer informatie over prijzen en aanmelden.

Inleiding

De hedendaagse sportmassage zoals wij die kennen, is  grotendeels ontstaan vanuit de Russische Sportmassage. Nederlandse sportmasseurs krijgen de gelegenheid een 1-daagse cursus te volgen van een van de experts in de Russische sportmassage, Oleg Bouimer. Hij is hiervoor uitgenodigd door MSP Opleidingen.
De cursus richt zich op pre-en postactiviteitsmassage bij triatleten. Het geleerde is overeenkomstig van toepassing voor hardlopers, zwemmer en wielrenners.

Doelstelling

 1. De cursist heeft kennis van en inzicht in de ontwikkeling van de wetenschap van de Russische Sportmassage.
 2. De cursist heeft kennis van en inzicht in de pre- en postactiviteitsmassage als twee verschillende en unieke sportmassagemethoden.
 3. De cursist heeft kennis van en inzicht in de specifieke technieken van pre- en postactiviteitsmassage.
 4. De cursist ontwikkelt zijn vaardigheid in het uitvoeren van een pre- en postactiviteitsmassage volgens de principes van de Russische Sportmassage.

Programma

ochtend

 • Introductie
 • Overzicht wetenschappelijke inzichten sportmassage
 • Demo pre-activiteit sportmassage
 • Oefenen pre-activiteit sportmassage
 • Vragen en antwoorden
 • Afronding ochtendprogramma

middag

 • Overzicht wetenschappelijke inzichten sportmassage
 • Demo post-activiteit sportmassage
 • Oefenen post-activiteit sportmassage
 • Vragen en antwoorden
 • Afronding middagprogramma
 • Evaluatie

Docent


Oleg Bouimer is directeur “Advanced Studies” van het “Southern California Health Institute” en een voormalig professioneel atleet uit Oekraïne. Oleg is al meer dan 30 jaar specialist in revalidatie, onderzoeker en leraar. Hij is cum laude gepromoveerd bij het “State Institute of Physical Education” in Oekraïne. Als onderzoeker voltooide hij diverse experimentele studies over de effectiviteit van massagetherapie bij sportblessures bij het Centrum voor Wetenschappelijk aan “The State Medical Institute” in Oekraïne.
Oleg is directeur van het “Global Wellness Institute”, een non-profit organisatie, met als belangrijkste doel het uitvoeren van onderzoek naar massagetherapie. Op dit moment begeleidt Oleg het Russische Olympische Triatlon team.

Artikel Russische sportmassage


Ideaal voor de triatleet: te bestellen bij masseurs netwerk nederland

Groepsfoto

Samen met Oleg op de foto

4 reacties

 1. Leerzame en gezellige dag! De handgrepen van Oleg heb ik 2 dagen later direct in de praktijk toe kunnen passen. Inspirerende man met veel energie. Ook aandacht voor de houding; werk vooral met je hele lijf en niet alleen armen en schouders. Ik kijk er met plezier op terug!

 2. Fantastische dag gehad! Handgrepen zelfde avond al toegepast en prima te integreren in eigen massages voor sporters (en ook een aantal bij niet-sporters). Mooi om zijn benadering te horen dat ook sportmasseurs met energie dienen te masseren. Zeer passievolle instructeur, erg motiverend! Ik hou me zeker aanbevolen voor opvolgende cursussen van hem.

 3. Oleg is een zeer inspirerende docent. Een aantal van de nieuwe handgrepen heb ik meteen in de praktijk kunnen toepassen. Mocht er een vervolgcursus komen dan ben ik zeker van de partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *