Houding, klachten en advisering bij de zittende werknemer

Kies uw cursus

  • Klik op de afbeelding of de startdatum van uw keuze voor meer informatie over prijzen en aanmelden
  • Inclusief studiewijzer als naslagwerk

Inleiding

Als masseur krijg je vragen  van cliënten over de klachten die werknemers hebben, hoe ze zouden kunnen zijn ontstaan en natuurlijk ook wat jij en wat zij er zelf aan kunnen doen. Vaak gaat het over rugklachten (onderrug, bovenrug), nekklachten, schouderklachten, pols- en elleboogklachten en hoofdpijn.

Vaak worden deze klachten veroorzaakt door ongunstige houdingen bij het leven van alledag, waarvan het werk een belangrijk onderdeel van uitmaakt. We zien dat er over het algemeen een relatie bestaat tussen en klacht en bepaalde houdingen/ bewegingen. Dit gaat dan vaak samen met het niet optimaal / verkeerd gebruiken van spieren. ook kunnen spieren eenvoudig weg te zwak zijn om een bepaalde gewenste houding gedurende langere tijd vol te houden.

Tijdens deze interessante en leerzame workshop krijg je informatie over het herkennen van klachtenpatronen, de oorzaken hiervan, maar ook veel praktische tips, adviezen en simpele oefeningen, die je kunt meegeven aan je cliënt. Hierdoor kan je je cliënt beter op weg helpen en je eigen professionaliteit verbeteren.

Inhoud

Na het volgen van deze workshop:

  • Heb je kennis en inzicht in veel voorkomende houdingen en de gevolgen daarvan bij de zittende werknemer
  • Heb je kennis en inzicht in veel voorkomende klachten bij de zittende werknemer
  • Herken je klachten(patronen) bij de zittende werknemer
  • Heb je kennis van en inzicht in risicofactoren van werkzaamheden
  • Kan je verantwoord en onderbouwd tips, adviezen en oefeningen geven aan werknemers die helpen bij het (voorkomen van) klachten bij de zittende werknemer
  • Weet je welke factoren van belang zijn voor een juiste individuele instelling van de werkplek van de zittende werknemer
  • Heb je kennis van het gebruik van ergonomische hulpmiddelen en aanpassingen op de werkplek van de zittende werknemer.

We zullen de onderwerpen die gepresenteerd worden zoveel mogelijk onderbouwen middels (wetenschappelijk) onderzoek. Dit zal gebeuren middels theorie, praktijk en casuïstiek.

Docent

De workshop wordt gegeven door Laura Visser. Zij is oefentherapeut Mensendieck en werkzaam in haar eigen praktijk in Volendam en in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking in Julianadorp. Daarnaast is zij sportmasseur en examinator van sportmassage bij ACE Algemeen Centrum voor Examinering.

Zij vind het leuk om de workshop op een interactieve manier aan te bieden. Laura ontwikkelt in samenwerking met MSP Opleidingen speciale praktische workshops, onderbouwd vanuit de wetenschappelijke literatuur.

Vooropleiding

Afgeronde massage opleiding (jaaropleiding) of studerend aan de opleiding sportmassage. wellnessmassage, ontspanningsmassage of voetreflexmassage.

Studiebelasting

Deze workshop bestaat uit 1 dagdeel en beslaat een studiebelasting van 6 uur. De voorbereidende opdrachten vergen een studiebelasting van 1 uur.

Certificaat

Bij 100% deelname ontvang je het ACE certificaat “Houding, klachten en advisering bij de zittende werknemer”.