Advanced massage bij Tennis

Kies uw opleiding
Onderstaand vindt u het aanbod van de cursus Advanced massage bij Tennis. Klik op de startdatum voor meer informatie over prijzen en aanmelden.

Uitstekende massage nascholing om jouw klanten, sporters of niet sporters, tennissers of niet-tennissers, met klachten aan de bovenste extremiteit nog beter te helpen met meer uitgebreide massagetechnieken!

Inleiding

Veel sportmasseurs behandelen regelmatig tennissers in hun massagepraktijk. Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor de gediplomeerde sportmasseur, die zich verder wil ontwikkelen. De kennis en vaardigheden die je leert, kan je echter ook heel goed gebruiken bij sporters die badminton, honkbal, volleybal, golf of andere vergelijkbare takken van sport beoefenen.
Jaarlijks lopen er ongeveer 210.000 tennissers een blessure op. De meeste tennissers beginnen niet optimaal voorbereid aan het tennisseizoen waardoor zij al een groter risico hebben op een blessure. Deze klachten kunnen acuut ontstaan of het gevolg zijn van overbelasting. Acute klachten zijn bijvoorbeeld een zweepslag of enkeldistorsie. Voorbeelden van overbelasting blessures zijn bijvoorbeeld een overbelasting in de knie of peesklachten.
Sportmasseurs kunnen met sportmassage een belangrijke rol spelen bij de blessurepreventie bij tennis.
In de cursus leer je diverse nieuwe speciale geavanceerde massagetechnieken, rekkingstechnieken en mobilisatietechnieken, die je direct kunt toepassen bij je klanten in de praktijk. Ook krijg je meer inzicht in blessurepreventie en pathofysiologie van schouder- en elleboogblessures. Zo kan je als sportmasseur je klanten die actief zijn met tennis of de andere genoemde takken van sport nog beter onderbouwd en met vertrouwen behandelen.
In de cursus “Advanced Massage bij tennis” sluiten we aan bij het competentieprofiel van de sportmasseur en de sportzorgmasseur.

Inhoud

Het grootste deel van de cursus bestaat uit praktijk massage. We introduceren diverse aanvullende specifieke massagetechnieken die jou als sportmasseur verder helpen in de praktijk.

 • meest voorkomende blessures bij tennis en ontstaanswijze
 • blessurepreventie bij tennis
 • anatomie en pathofysiologie van de tenniselleboog en relevante schouderblessures
 • demonstratie massagetechnieken, rekkingstechnieken en mobilisatietechnieken
 • oefenen massagetechnieken, rekkingstechnieken en mobilisatietechnieken.

Programma

 1. Introductie
 2. College: tak van sport, specifieke beweegpatronen, meest voorkomende blessures en ontstaanswijze, anatomie en pathofysiologie en blessurepreventie
 3. College: nieuwe specifieke massagetechnieken, herkomst en onderbouwing
 4. Demonstratie: Massagetechnieken
 5. Vaardigheidstraining: Massagetechnieken
 6. Pauze
 7. Demonstratie: Massagetechnieken
 8. Vaardigheidstraining: Massagetechnieken
 9. Evaluatie
 10. Afronding

Instroom

Gediplomeerd sportmasseur ACE of gelijkwaardig, sportzorgmasseurs (in opleiding), sporttherapeuten, shiatsu therapeuten, massagetherapeuten, (studenten) fysiotherapie en wellnessmasseurs.

Studiebelasting

De cursus duurt 1 dag en heeft een studiebelasting van 6 contacturen, 3 1/2  voorbereidingsuren en 1/2 uur zelfreflectie. Totaal 10 studiebelastingsuren.

Leermiddelen

U ontvangt een studiewijzer.

Docenten

Tim Laagland

Tim is fysiotherapeut en bewegingswetenschapper en schrijft KNGF geaccrediteerde cursussen voor fysiotherapeuten. Hij geeft les voor de opleiding sportzorgmasseur en de nascholingen voor de sportmasseur en sportzorgmasseur. Hij ontwikkelt in samenwerking met MSP Opleidingen scholingen zowel voor sportmasseurs als sportzorgmasseurs.

Carole Plooij

Carole heeft een eigen sportmassagepraktijk en is een zeer ervaren sportmasseur / sportzorgmasseur. Zij deelt haar ervaring, kennis en inzicht al meer dan 15 jaar als docent bij de opleiding sportmassage van MSP Opleidingen. Sinds 2008 is ze examinator sportmassage en wellnessmassage bij ACE Algemeen Centrum voor Examinering.

Accreditatie

Voor de cursus “Advanced Sportmassage bij tennis” wordt accreditatie aangevraagd bij: het Nederlands Genootschap voor Sportmassage. Vanuit de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond is input geleverd voor de cursus “Advanced Sportmassage bij tennis”.

Relevante links

www.mspopleidingen.nl
www.sportmasseurnet.nl
www.wellnessmasseursnet.nl
www.sportzorgmasseurnet.nl
www.masseursnetwerk.nl
www.ace-examens.nl
www.massageteam4U.nl
www.ngsmassage.nl
www.sportzorg.nl
www.knltb.nl
www.scascertificering.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *